zondag 24 april 2016

Indiase andijvistamppot sous-vide met (vega)gehakt

Deze stamppot kan naar believen vegan of met vlees gemaakt worden.

Ingredienten, voor 8 personen:
2 k kruimige aardappelen
3 tenen knoflook, gesnipperd
4 grote uien, klein gesneden
400 g uitgelekte kikkererwten
5 el grof gehakte gezouten cashewnoten
bosje platte peterselie
1 el vadouvan
500 g (vega) gehakt
300 g hangop
4 el mangochutney
1 kg gesneden andijvie

Bereiding
De geschilde en in stukken gesneden aardappelen garen bij 83 °C, een uur tot anderhalf uur. Ruim water met 2 groentebouillonblokjes toegevoegd. Geen zout.

Fruit de uien en knoflook op laag vuur tot de ui glazig is en begint te bruinen. Voeg de vadouvan toe en de kikkererwten en laat het 5 minuten bakken op middelhoog vuur, onder voortdurend omscheppen.

Giet de aardappelen af, voeg de hangop toe en de mangochutney en stamp fijn met de puree stamper. Schep de andijvie en het gehakt door de puree.
Als de stamppot meteen gegeten wordt: doe de stamppot in aantrekkelijke voorverwarmde schalen en bestrooi met de cashewnoten en bladpeterselie.
Als de stamppot later wordt gegeten, bijvoorbeeld de volgende dag: vul twee zakken met de stamppot, vacumeer deze en bewaar in de koelkast bij 6 °C. Voor gebruik verwarmen in water bij 80 °C.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten